Presteer beter tijdens veldritten met deze supplementen

Ben je gek op het rijden van veldritten? En beoefen je deze sport op amateurniveau of zelfs op topniveau? Dan mag een goede weerstand zeker niet ontbreken. Een goede weerstand bouw je op middels vitaminen en mineralen. De meeste van deze vitaminen en mineralen krijg je binnen via gezonde en afwisselende voeding, maar vaak is het verstandig om extra voedingssupplementen te slikken. Niet ter vervanging van een gezond en gevarieerd voedingspatroon, maar wel als aanvullingen. Voorbeelden van deze goede supplementen voor veldrijders zijn bijvoorbeeld magnesium malaat en ZMA. Deze supplementen bevorderen een snel en soepel spierherstel, voorkomen spierkrampen en zorgen voor een goede werking van spieren en gewrichten. Bovendien dragen ze bij aan een gezond immuunsysteem. Zeker dat laatste is iets wat je als fanatieke veldrijder goed kan gebruiken. Je begeeft je immers toch vaak in de buitenlucht; zelfs wanneer het regent, stormt of zelfs vriest. 

De werking van Magnesium malaat

Wanneer je een fanatiek veldrijder bent, ongeacht het niveau waarop je actief bent, mag magnesium malaat eigenlijk niet in je voedingspatroon ontbreken. Hoewel magnesium ook uit je voeding te halen is, is slim om magnesium malaat supplementen te slikken om ook de extra gezondheidsvoordelen uit magnesium te halen. Magnesium zit van nature in groene bladgroenten, noten, avocado’s en diverse zaden en pitten. Wil je echt voordeel halen uit je voeding dan zal je daar heel veel van moeten eten. Magnesium malaat is dus zeker belangrijk, zeker wanneer je een sporter bent. Magnesium zorgt namelijk voor een goede werking van spieren en gewrichten en voorkomt spierkrampen of pijn aan de zenuwcellen. Bovendien draagt magnesium malaat bij aan een goede werking van de hersenen en een gezond immuunsysteem. Magnesium malaat is eenvoudig in te nemen middels tabletten, capsules of in poedervorm. Hierdoor zijn de supplementen eenvoudig te combineren met diverse voedingsmomenten. Probeer het zelf en ervaar als veldrijder de vele voordelen van magnesium malaat. 

De werking van ZMA

ZMA staat voor zink, magnesium en vitamine B6. Deze combinatie is uniek en mag eigenlijk niet ontbreken wanneer je veel buiten sport. Als veldrijder doe je een groot beroep op je uithoudingsvermogen en spieren waardoor een extra boost voor je spieren, gewrichten en immuunsysteem geen kwaad kan. ZMA is eenvoudig in te nemen en is een supplement dat je dagelijkse voeding ondersteunt. De combinatie van zink, magnesium en vitamine B6 zorgt ervoor dat je spieren na een inspanning snel weer klaar zijn voor een volgende rit. Bovendien voorkomt ZMA de aanmaak van stresshormonen, waardoor je niet alleen ontspant tijdens het sporten maar dit positieve gevoel ook veel langer vast kan houden.

Ben je fanatiek veldrijder en wil je je gezondheid optimaal op peil houden?

Dan is het verstandig om een aantal vitaminen en mineralen toe te voegen aan je dagelijkse voedingsschema. Denk bijvoorbeeld aan magnesium malaat en ZMA. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam optimaal kan functioneren, dat je het beste uit jezelf kan halen en dat je spieren zich snel weer herstellen voor een volgende inspanning. Bovendien wordt de aanmaak van stresshormonen beperkt en kan je heerlijk ontspannen het beste uit je veldrit halen. Veel fietsplezier!