Een super spannend veldrit seizoen

Het veldritseizoen staat weer voor de deur en de veldritkalender belooft weer de nodige spektakel. Een van de grootste namen die dit seizoen weer aan de start zal staan, is Mathieu van der Poel. De Nederlander is de regerend wereldkampioen en is al jaren een van de grote favorieten in het veldrijden. In dit artikel nemen we de veldrit kalender en de kansen van Van der Poel onder de loep.

Veldrit kalender

De veldrit kalender is dit jaar behoorlijk uitgebreid. Er staan maar liefst 33 wedstrijden op het programma, verdeeld over verschillende landen in Europa en zelfs de Verenigde Staten. Het seizoen begint op 17 oktober met de Ethias Cross in Meulebeke, België. Daarna volgen er nog vele wedstrijden in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië. Er zijn ook verschillende grote crossen die de aandacht zullen trekken, zoals de Superprestige in Gieten en de Wereldbekerwedstrijd in Zonhoven.

Grote namen

Een van de grootste namen die dit seizoen weer acte de présence zal geven is Mathieu van der Poel. De Nederlander domineert al jaren het veldrijden en is de regerend wereldkampioen. Van der Poel won vorig jaar bijna alles wat er te winnen viel, waaronder alle acht wedstrijden in de Wereldbeker. Met zijn indrukwekkende prestaties is hij dan ook de grote favoriet voor het komende seizoen.

Toch zal Van der Poel niet onverslaanbaar zijn. Er zijn verschillende renners die een gooi zullen doen naar de overwinning, zoals Wout van Aert. De Belgische renner heeft in het verleden al laten zien dat hij Van der Poel kan verslaan en zal er alles aan doen om hem dit seizoen weer te kloppen. Ook Tom Pidcock uit Groot-Brittannië en Eli Iserbyt uit België zijn renners om in de gaten te houden.

Van der Poel zal er echter alles aan doen om zijn dominantie voort te zetten. De Nederlander is een zeer complete renner die zowel op technisch als fysiek vlak uitblinkt. Zijn explosiviteit en wendbaarheid maken hem een moeilijk te kloppen tegenstander. Bovendien heeft hij laten zien dat hij ook in de grote wedstrijden kan pieken, wat hem tot een van de grootste namen in het veldrijden maakt.

Conclusie

Al met al belooft het veldritseizoen weer een spektakel te worden. Met een uitgebreide kalender en een groot aantal sterke renners zijn er genoeg ingrediënten voor een spannend seizoen. De grote vraag zal echter zijn of Mathieu van der Poel zijn dominantie kan voortzetten. Het antwoord krijgen we vanaf 17 oktober, wanneer het seizoen van start gaat.