Voeding voor veldrijders

Veldrijden, ook wel cyclocross genoemd, is een zeer zware vorm van wielrennen waarbij veel van het lichaam wordt gevraagd. Deze topsport is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Het lichaam moet namelijk in optimale staat verkeren om de zware omstandigheden en parcoursen te overwinnen.

 

Sportvoeding

Een belangrijke vereiste is uiteraard dat je een goed voedingspatroon hebt en gebalanceerd eet. De basis voor een juist voedingspatroon begint dus bij jezelf. Vervolgens kan beroep worden gedaan op sportvoeding op het maximale uit jezelf te halen en echte topprestaties te leveren. Sportvoeding geeft die extra kracht bovenop je eigen voedingspatroon, dat resulteert in topprestaties. Sportvoeding helpt een handje bij veldrijders die zoveel sporten dat reguliere voeding niet meer afdoende is om het lichaam de prestaties te laten leveren.

 

Energie & Hydratatie

Naast een stabiel voedingspatroon en het gebruik van sportvoeding, is het correct gebruik van koolhydraten en vocht ook zeer belangrijk. Koolhydraten leveren de energie voor het leveren van prestaties en vocht is van belang voor de hydratatie. Bij dat laatste worden binnen de wielersport een aantal ongeschreven vuistregels gehanteerd:

  • Drink grote slokken voor een versnelde opname;
  • Drink voordat je dorst krijgt;
  • Kies voor een drank die je lekker vindt, dat maakt de vochtinname makkelijker.

 

Meer weten?

Wil jij meer informatie en tips over voeding voor veldrijden? Neem dan contact met ons op!